Creatieve vrijetijdsbesteding

Hobbybeurs

9000 m² boordevol creativiteit

Ben je creatief, kom dan naar de 15de internationale editie van de HOBBYBEURS.

Meer dan 100 exposanten bieden het hele gezin alle creatieve hobby's onder één dak, voor jong en oud. Je kan ter plaatse zelf creatief aan de slag in de talrijke workshops.

Wil je alles weten over de laatste trends, materialen en technieken of wil je gewoon bewonderen hoe anderen zich verdiepen in authentieke, handgemaakte creaties, dan is de Hobbybeurs écht iets voor jou!

Op deze beurs ontdek je een amalgaan van de meest uiteenlopende vrijetijdsbestedingen voor het hele gezin met exposanten uit binnen- en buitenland die de nieuwste artikelen aanbieden.

Of misschien heb je meer interesse voor keramiek, borduren, naaien, 3D- techniek, glaskunst, houtbewerking, houtsnijwerk, patchwork, quilting, stempel -en servettentechniek, pixelhobby, het maken van wenskaarten voor huwelijk tot verhuizing?

Interesse voor oude ambachten die een sfeer oproepen van vervlogen tijden?

Het komt op de Hobbybeurs allemaal aan bod!

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er tal van specialisten die met veel plezier ook niet alledaagse hobby's aan u voorstellen.

De workshops vormen het middelpunt van de Hobbybeurs, je ziet demo's van huis- en tuindecoratie, het maken van unieke zilveren juwelen, feestaccessoires, schilderen naar eigen compositie enz...

Tekenen & schilderen. Born –Art : Leert u realistisch schilderen volgens de Hollandse en Vlaamse oude meesters.

Op de beurs maak je kennis met one stroke painting, kaarten beschilderen door middel van vingerveegtechniek enz...  

Wol & handwerken: of u nu van breien, borduren, vilten of naaien houdt u vindt een enorm en veelzijdig aanbod. Leer breien met Hoooked Zpagetti garen het is traditioneel en trendy tegelijk. Wol en garens in alle kleuren van de regenboog, stoffen, patronen, naai -en breimachines alles wat u nodig heeft om uw hobby te beoefenen.
 
Stoffen bij de vleet
Op de Hobbybeurs ontdek je damesstoffen, kinderstoffen, gordijnen, voeringstoffen, interieurstoffen, decoratiestoffen... alles wat je nodig hebt voor zowel de professionelen als de beginnelingen.
 
Zin om eens een originele creatie te maken? genoeg stof op de beurs!
Op de standen vind je ook de data van de workshops die de exposanten op hun thuisadres organiseren.
 
Naaimachine nodig? De exposanten van de naaimachines geven je graag raad. 
 
Home Decoration: bewust bezig zijn met verrassende interieur ideeën? Kom en observeer de talrijke demonstraties: hout -en marmerimitatie, patineren, decoraties met loodband en glasverf,
raam -en spiegeldecoraties, oude meubels een compleet nieuwe en trendy uitstraling geven... je zult verbaasd zijn wat je allemaal kan doen.
 
Powertex: maak kennis met de kunst van Powertex op de workshops, je ontdekt hoe je de mooiste beelden creeërt. Alle materialen die absorberend zijn zoals textiel, karton, papier kan je ermee verharden tot echte stenen creaties.
 
Poppen- en berendoktor aanwezig. 
Breng uw oude poppen en of beren mee voor herstelling op de stand van 'Antwerps Poppengasthuis' bij poppendoktor Steve.
 
Creatief bezig zijn in je eigen sprookjeswereld. 
Deze magie ervaar en ontdek je bij Zwanette's Sprookjes Atelier waar fantasie en werkelijkheid elkaar ontmoeten.
 
Speciaal voor de kids
Een grime figuurtje op je gezicht laten schilderen of een toffe tattoo op je arm, wie wil dat niet? Stap in de wondere wereld van Creakleur. Bij Creakleur zijn alle kids van harte welkom voor een blitse tattoo.
 
Modelbouw
De liefhebbers van afstandsbestuurde modelbouw worden rijkelijk verwend bij de Telegeleide Modelvrachtwagens Limburg: je kan er vrachtwagens, trekkers, opleggers maar ook grondverzetters in alle soorten materialen op schaal 1/14 tot 1/6 bewonderen.
 
Word je meer aangetrokken tot het water? Belgium Model Ship Association beeldt de huidige en vroegere bedrijvigheid op het water in miniatuur uit. Je kan er met een modelduikboot varen!
 
Voor iedereen 
Zoals je merkt, is er voor iedereen wat wils. En... wie weet ga je met een nieuwe passie naar huis. Kortom, een creatief dagje uit voor jong en oud!